Az idő szálai között

Egy gondolat: Az Idő Szálai Között…

Egy gondolat: Az Idő Szálai Között…
Az igazi értékek sohasem a pillanat művei, hanem az idő szövetei.
Sokszor hosszú útnak tűnik elérni azt, amire vágyunk, de az igazság az, hogy csak akkor kapjuk meg, amikor az idő és mi is megérünk rá és amikor megérdemeljük. Természetesen vannak kivételek.
Meglátásom szerint főszabályként az élet pontosan akkor adja a legértékesebb ajándékait, amikor készen állunk rá. A várakozás mézes madzagnak tűnik, viszont a valóságban minden csak egy pillanat. Becsüld meg, amit már elérhettél, tanulj azokból a dolgokból, melyeket elvesztettél, és fejezd ki háládat azért, amit az élet ad neked.
Az élet útjain gyakran úgy érezzük, hogy folyamatosan az áhított célok eléréséért küzdünk. Mindannyian tapasztaltuk már azt az érzést, amikor egy vágyott dolog elérhetetlennek tűnik, vagy amikor úgy érezzük, hogy a siker csak egy örökkévalóságig tartó út végén találhat ránk. Azonban a valóságban az élet legnagyobb ajándékai nem a türelem hosszú távú próbája által jönnek létre, hanem abban a pillanatban, amikor belsőleg készen állunk rájuk. Az idő nemcsak arra szolgál, hogy elhalassza vágyaink beteljesülését, hanem arra is, hogy felkészítsen és formáljon bennünket a kihívásoknak, lehetőségeknek a befogadására, melyekkel találkozunk. Ha egy cél, vagy álom nem valósul meg azonnal, az nem azt jelenti, hogy soha nem is fog.
Egyes dolgok azért kerülnek elérésre váró állapotba, hogy az ember a legjobb önmagává válhasson, és képes legyen megragadni, értékelni azokat, amikor az idő eljön. Ebben az értelemben meglátásom szerint nincs kivétel. Minden egyes lépés, előre, vagy vissza, része a nagyobb képnek, mely a sorsunk kibontakozását ábrázolja. A jelen pillanat és a valóság összhangjának koreográfiájával a veszteségeink megmutathatják azokat a hibákat, melyek sorsunk iránytűjeként mutatnak utat.
Valószínűsítem, hogy mindezek tükrében folyamatosan tanulunk, az elérési pontjainkat értékeljük és a jelen pillanat minden kis ajándékáért hálásak vagyunk. Tehát, miközben az út hosszúnak és kanyargósnak tűnhet, fontos emlékeznünk arra, hogy minden lépés szükséges. Minden késedelem, minden kihívás és minden siker azt a célt szolgálja, hogy jobb emberekké váljunk, akik képesek megragadni és értékelni az élet igazi ajándékait. Remélem, hogy tetszett a poszt! fh